Pentru că îmi place să-i surprind foarte des pe cei dragi și pentru că știu că domnului meu îi plac dulciurile cu lămâie, m-am gândit ce aș putea să fac la repezeală ceva dulce sănătos și cu gust de lămâie, dar în același timp, și ceva care să mai îmi lase timp să ies în parc cu I.
Ingrediente:
Aveam zest de migdale rămas de la laptele de migdale făcut de dimineață, cam o cană. Așa că m-am pus pe treabă și am pus într-un castron următoarele ingrediente:
– 1 cană zest migdale
– 1 cană fulgi de cocos
– 5 curmale mari, puțin hidratate + 5 linguri separat pentru decor
– un baton vanilie
– coaja de la 1 lămâie bio, zeama și pulpa – puteți pune și mai multă lămâie dacă vă place
– 2 linguri miere raw
– 5 linguri ulei de cocos
Mod de preparare:
Am pus în robot toate ingredientele, mai puțin zeama de lămâie și uleiul de cocos. Le-am amestecat până au devenit o pastă groasă, cremoasă și lipicioasă. Apoi am adăugat lămâia și uleiul de cocos. Am amestecat din nou cu o spatulă și am format biluțe. Am tăvălit biluțele prin fulgii de cocos și apoi le-am dat la frigider. Dacă vi se pare că se lipește compoziția, lăsați-o la frigider timp de 15 minute și formați apoi biluțele.
Să aveți spor la făcut bombonele!