A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit………și nu, nu este vorba nici de o fată prea-frumoasă, nici de vreun zmeu fioros, ci de o amintire, o amintire vie a unui gust, a unui timp în care toate aveau gust și pe toate le savurai cu o poftă nebună, amintirea „aburindă”, amintirea „rumenită” a pâinii cu maia de la bunica.
Cu această amintire am pornit la drum și cu dorința de a regăsi acele senzații și acea plăcere de a mânca o pâine adevărată. La început, din speranța că ne va fi mai ușor, am adoptat calea mai simplă și am cumpărat o mașina de făcut pâine, dar după încercări repetate tot nu puteam egala acea amintire.
Am citit multe, am experimentat la fel de mult și am aflat atât de multe despre făina pe care eu o credeam din grâu și nu știam că pot fi atât de multe lucruri în afară de grâu în punga mea cu „3 nule”. A fost momentul când am hotărât că merităm mai mult, că nu putem să dăm copilului nostru ceea ce industria ne minte că este sănătos, a fost momentul când am trecut pe bio, a fost momentul în care am început cu adevărat să ne hrănim corpul nu doar să-l îndopăm cu lucruri care, în cel mai bun caz, nu erau de folos.
Acum am găsit acea amintire, acel gust pe care îl căutam, îl avem și cu fiecare îmbucătură ne bucurăm de „pâinea noastră cea de toate zilele” care este așa cum trebuie să fie cu adevarat o pâine.
Am redescoperit plăcerea de a face ceva cu mâinile proprii și de a împărți cu ceilalți această bucurie.
Am decis că asta este ceea ce vrem să facem și mai ales că așa vrem să trăim.
Să trăim pentru noi, pentru copiii noștri, să trăim acum, simțind și făcând ceea ce ne aduce bucurie nouă și celor din jurul nostru. Suntem oameni, suntem vii, trăim, iubim, ne bucurăm de toate lucrurile mici în aceeași măsură ca și de cele mari, împărțim aceeași pâine cu toți cei care încep să înțeleagă bucuria de A TRĂI ȘI A SIMȚI.

Bunătăți cu Maia

DETALII

Ateliere copii și adulți

DETALII