Eu sunt Andreea, mămica unei libelule zglobii și cu personalitate. De ceva vreme, mai precis de când mi-am întâlnit partenerul, cochetez cu un alt fel de a trăi, pe care îl consider foarte natural și sănătos pentru noi. Sunt specialist în nutriție și terapii complementare și cursant al Școlii de Sănătate 5D – Sorina Soescu.

În primul rând sunt  mama full-time și sunt preocupată să-mi hrănesc cât mai sănătos cu putință familia, sunt preocupată de o alimentație sănătoasă, de rețete și combinații culinare netradiționale dar, în același timp sănătoase. Trăiesc clipa, trăiesc în prezent și mă bucur de viață așa cum vine ea pentru că principiul după care am funcționat întotdeauna este că absolut nimic nu este întâmplător și toate se întâmplă dintr-un motiv. Sunt o femeie normală, cu vise, aspirații, dorințe, și totodată cu frustrări și nereușite pe care încerc să le înțeleg, să le accept, să le remodelez în așa fel încât să pot merge mai departe.

Ce fac eu? Vin în sprijinul acelor persoane pentru care primează nutriția și hrana sănătoasă. Ei bine, în calitate de nutriționist, creionez meniuri pentru copii, pentru viitoare mame, pentru mame care alăptează și pentru mame care vor să revină la silueta de dinainte de a rămâne însărcinate și nu în ultimul rând, pentru persoane cu diverse probleme de sănătate și afecțiuni. Pentru cei care nu au timp să pună în practică meniurile pe care le recomand, am dezvoltat un serviciu special realizând inclusiv partea practică și anume gătitul, atât la tine acasă cât și la comandă. De asemenea, din când în când, ne putem întâlni la diferite cursuri sau prezentări, la care sunt invitată în calitate de nutriționist. În puținul timp liber care îmi mai rămâne, undeva după ora 11pm, scriu diverse articole pe teme de nutriție sau rețete pe care le puteți găsi în acest site.

Partenerul meu de viața, Doru sau Dodo cum îi zic copiii, este oltean, crescut cu pâine în ţest şi azimă de la bunica sa, a început să facă pâine de când m-a întâlnit pe mine, moment în care şi-a schimbat şi modul de a mânca. Îl susțin moral și îl încurajez să facă ce-i place pentru că știu cât de mult contează acest aspect în viața amândurora. De profesie jurist, el este meşteşugarul artizan al familiei care frământă pâine în Covata cu Maia și care se simte cu adevărat liber numai atunci când “vorbește” cu coca. Neobosit în căutările lui, găseşte întotdeauna informaţii noi şi preţioase. Pune suflet în tot ceea ce zămisleşte, trăieşte fiecare moment alături de maiaua lui din borcane şi stă minute în şir observând cum creşte pâinea în cuptor. Eu nu sunt cea mai mare fană a frământatului, nu îmi place sa frământ şi nu ştiu niciodată când pâinea este dospită, dar, sunt un discipol iscusit atunci când vine vorba de copt – am deprins tainele coptului pe piatră, întorcând pâinea cu o măiestrie impecabilă, exact la momentul oportun, astfel încât să iasă întotdeauna cu coaja rumenă şi crocantă.

De când familia s-a mărit, Doru are un ajutor de nădejde, mai ales la gustat. Pentru mica lui buburuză crează din ce în ce mai multe bunătăţi. Crede cu tărie că o alimentaţie corectă și sănătoasă este cheia pentru a fi sănătos. Îi place să experimenteze, să combine aromele și să dea naștere la mâncăruri noi cu un gust aparte, gustoase și foarte sănătoase.

Cum s-a născut “Verde pe Pâine”?

Ne-am văzut, ne-am plăcut, ne-a unit pasiunea pentru mâncare și gustul bun. Am devenit parteneri de viață și pasiunile noastre (pâinea cu maia și dieta sănătoasă, simplă și gustoasă) și-au găsit numitorul comun. Ne dorim să împărtășim din ceea ce nouă ne aduce bucurie: acea plăcere de a mânca cu poftă!

Pentru că ne-am asumat un stil de viață în ultimii ani, am învățat foarte multe și am învestit foarte mult timp în a căuta ce este cel mai bun, vrem să împărtășim cunoștințele acumulate și să venim în ajutorul persoanelor care nu au timp întotdeauna să se uite pe etichetele produselor pe care le cumpără și acelora pentru care contează cât de sănătos este coșul lor de cumpărături. Avem foarte multe să vă spunem, credem cu tărie că se poate și altfel, că se poate găti gustos și sănătos în casă, cu produse nu neapărat scumpe ci din ingrediente simple ținând cont întotdeauna de câteva reguli de bază ale combinării lor.

“Verde pe Pâine” este felul nostru de a trai sănătos, de a învăța și a ne educa să fim și să mâncăm altfel. Prin acest mod de viață încercăm să îndepărtăm tot ceea ce este nociv în jurul nostru și să ne întoarcem către noi, să ne acordăm timp să gândim, să privim în jur, să căutăm produse și ingrediente cât mai naturale, cât mai simple și să învățăm din nou să gustăm din simplele plăceri ale vieții.