Inspirată de fiică-mea căreia îi plac foarte mult pastele, m-am gândit să vă surprind cu un preparat simplu și foarte ușor de făcut mai ales dacă esți mamă și nu ai prea mult timp la dispoziție. Și pentru că țin foarte mult la modul de combinarea al alimentelor și încerc să-i dau cât mai puțin gluten, vă propun reţeta pentru Fettuccine din fasole mung în sos de roșii cu usturoi, parmezan vegan, busuioc și cimbru.
Am găsit Fettuccine în Auchan la raionul cu produse Bio, ce-i drept un pic mai scumpe decît pastele obișnuite, dar ţinând cont că nu mâncam zilnic, preţul mi se pare rezonabil. Am ales pastele de fasole mung în primul rând pentru că nu conțin gluten şi apoi pentru că fasolea mung este bogată în proteine vegetale și clorofilă, conține toți aminoacizii esențiali și enzime care facilitează digestia și are un conținut scăzut de amidon.
Încerc pe cât posibil să manânc produse din propria gradină, nu cumpăr fructe sau legume din supermarketuri. Cred cu tărie că roşiile din gradina ta sau cea improvizată pe balcon sunt cu mult mai bune și mai sănătoase decât cele aflate pe rafturile supermarketurilor.
Reţetă Parmezan Vegan:
Ţinând cont că unul din ingredintele folosite în această reţetă este parmezanul vegan, întâi vă voi împărtăşi  reţeta pe care o folosesc eu pentru a îl face. Se folosesc câte 100 grame din fiecare ingredient şi anume:
–      100 gr nucă românească;
–          100 gr cânepă decorticată;
–          100 gr susan integral;
–          100 gr fulgi de drojdie;
–          100 gr semințe de floarea soarelui;
–          100 gr migdale hidratate;
–          2 prafuri sare Himalaya;
Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele râșnite la robot sau în râșnița de cafea.  
Cantitatea de parmezan care va rezulta în urma reţetei de mai sus nu va fi folosită în totalitate pentru Fettuccine.  
Ingrediente Reţetă Fettuccine din fasole mung în sos de roșii cu usturoi, parmezan vegan, busuioc și cimbru – pentru 2 porţii:
–          150 gr Fettuccine;
–          Parmezan – 2 lingutiţe;
–          Tofu – după preferințe (cumpărat de la Sanovita);
–          Ingrediente Sos:
§  2 cepe medii
§  500gr roșii bucățele cu suc
§  5 căței de usturoi,
§  1lg busuioc,
§  1lg cimbru,
§  1 lg oregano,
§  Sare Himalaya, după gust
§  ulei măsline sau cocos (după preferinţe).
Mod de preparare: Se trage ceapa foarte puțin la tigaie în uleiul de măsline sau de cocos, apoi se adaugă apă şi se amestecă până se înmoaie. Se adaugă roșiile cubulețe cu tot cu zeamă şi se lasă 5 minute la foc mediu. Pastele se fierb separat și după fierbere se adaugă peste sos, împreună cu usturoiul şi se amestecă. La sfârșit se pun mirodeniile și parmezanul. După asezarea în farfurie, se răzuie pe deasupra tofu, după gust.
Să mâncați în tihnă și cu sufletul împăcat!