Cea mai mare provocare a umanităţii în prezent este de a găsi o filosofie a vieţii, un cod de comportament, care să confere o bună orientare, nu pentru a evita stresul, ci pentru a-i face faţă, cu scopul de a dobândi sănătate, viaţă lungă şi fericire (Selye–1976).
Cu fiecare zi, viata noastră devine tot mai agitată, mai poluată, mai depărtată de cele firești și naturale. Ne amăgim în fiecare zi, greșind prin a crede că ceea ce este sofisticat și rafinat este și bun sau ar putea fi ceea ce ne trebuie. Să nu uităm totuși:

1. Corpul nostru este un sistem energetic. Organele sunt colecții de celule cu tipare vibraționale identice. Celulele au o mare similitudine histologică și aceeași frecvență energetică. Homeostaza le ține împreună. Perturbarea energiei celulare este ceea ce denumim boală. Sistemul energetic (corpul) funcționează bine numai cu un combustibil eficient.

2. Combustibilul alimentar este mai eficient în forma furnizată de natură, de vreme ce și corpurile noastre sunt fructul naturii.

Nutriţia şi activitatea fizică interacţionează în armonie şi sunt cei mai importanţi doi factori pozitivi care contribuie la starea de bine metabolică şi sănătate, interacţionând cu înzestrarea genetică a individului.
Alegerea alimentaţiei ar trebui să conducă la o nutriţie înalt diversificată în fructe şi vegetale şi bogată în nutrienţi esenţiali, în special antioxidanţi protectivi şi acizi graşi esenţiali. Educația privind o nutriție sănătoasă trebuie să înceapă de timpuriu și să continue pe tot parcursul vieții.

Dobândirea stării de bine metabolic prin balanţa energetică, alimentaţie adecvată şi activitate fizică reduce riscul şi formele cadrului de tratament pentru multe boli ale stilului de viaţă modern, precum diabetul zaharat, hipertensiunea, osteoporoza, anumite cancere, obezitatea şi bolile cardiovasculare. Schimbările majore de comportament individual raportate de familie, comunitate şi resursele societăţii sunt necesare de a se manifesta prin respingerea stilurilor de viaţă nesănătoase şi prin adoptarea unui stil de viaţă activ şi a unei bune nutriţii. Vechii greci (elenii) au atins un nivel ridicat de civilizaţie, bazat pe o bună nutriţie, activitate fizică regulată şi dezvoltare intelectuală. Ei au năzuit către perfecţiunea minţii şi a corpului. Bărbaţii, femeile şi copiii din epoca actuală pot aspira la acest ideal olimpic şi pot deveni mai rapizi, mai puternici şi mai competitivi prin activitatea fizică regulată şi alimentaţia corespunzătoare.

PROGRAM NUTRIȚIONAL ÎN SARCINĂ ȘI ALĂPTARE

DETALII

PROGRAM NUTRIȚIONAL DIVERSE AFECȚIUNI

DETALII

PROGRAM NUTRIȚIONAL SPORTIVI

DETALII