Alimentația pentru diverse afecțiuni:
1. Alimentația persoanelor vârstnice
Pentru a avea un reper precis atunci când se vorbeşte despre vârsta a treia, medicina a ales graniţa de 65 de ani. Cu toate acestea, multe persoane sunt încă „tinere” din punct de vedere al vârstei, deşi depăşesc graniţa, în timp ce altele sunt „bătrâne” la vârste mult mai mici. Tendinţa epocii moderne, la care contribuie esenţial dezvoltarea medicinei, este de creştere a speranţei de viaţă, context în care graniţa de 65 de ani nu mai delimitează o singură grupă. Astfel, nutriţia este unul din factorii care contribuie la o îmbătrânire „mai sănătoasă”, atunci când alimentele necesare sunt disponibile, pregătite, puse pe masă sau chiar „hrănite” vârstnicului.
2. Dietoterapia în afecțiunile gastro-intestinale (esofagita, hernie, gastrită, ulcer, cancer gastric, afecțiuni intestinale, boala Crohn, colopatiile, boala celiacă, colon iritabil)
3. Regimul alimentar în Hiperuricemii (afecţiuni, care au drept caracteristică creşterea acidului uric sanguin şi a sărurilor lui (uraţi), însoţită în timp de depunerea lor în ţesuturi.
4. Dieta în Ateroscleroză (proces patologic complex determinat de dereglarea metabolismului lipidic, fapt ce duce la îngroşarea pereţilor arterelor şi, consecutiv, la tulburări de irigaţie sanguină.
5. Dieta și meniul în Insuficiența Cardiacă
6. Dieta și meniul în Hipertensiunea Arterială
7. Dieta și meniul în Infarctul Miocardic
8. Dieta și meniul în Afecțiunile Ficatului (hepatite, ciroze, dischinezii, litiaze)
9. Dieta și meniul în regim alimentar Hiposodat
10. Dieta și meniul în regimul alimentar în Dislipidemii
Concret, stabilim:
– care sunt SURSELE de alimente sănătoase;
– necesarul energetic;
– care sunt alimente permise;
– alimente recomandate;
– alimente interzise;
– meniuri personalizate pentru sarcină și alăptare cu aport de Vitamine și Minerale;
– sfaturi practice;
– terapii naturiste și complementare.