Pentru că tot suntem în Postul Paștelui şi mulți dintre noi, vegani sau vegetarieni, profităm de această perioadă să facem un detox complet al trupului şi sufletului, vă propun o rețetă vegană care poate fi făcută şi crudă, o rețetă simplă şi plină de nutrienți în care vedeta principală este broccoli. Numele acestei legume își are originea în limba italiană și înseamnă muguri de varză.
Așadar, pentru că am mulți prieteni care atunci când o văd prin piaţă o cam ocolesc, deși are extrem de mulțe beneficii, m-am gândit să fac un pateu de broccoli cu nuci românești. Când cumpăraţi broccoli aveți în vedere să aibă culoarea verde închis și să fie fără pete galbene în vârf.
Broccoli este bogat în calciu, magneziu, sodiu, fier, zinc. Broccoli crud conține vitaminele B1 si B2, E, vitamina C si A, calciu și fibre. Are proprietăți anti-oxidante care ajută la prevenirea unor forme de cancer. Vitamina C poate consolida sistemul imunitar și facilitează absorbția fierului. De asemenea, broccoli este important să fie consumat de către femeile însărcinate, deoarece scade riscul de malformații congenitale în cazul copiilor. Cu cât este mai fraged și neînflorit cu atât conținutul în substanțe benefice este mai mare.
Reţetă Pate de broccoli cu nuci
Ingrediente:
–       10-12 buchețele de broccoli (crude sau opărite);
–       5 căței de usturoi;
–       1 mănă de nucă hidratată;
–       1 lingură de muștar cu boabe – de preferat făcut în casă;
–       zeamă și zest de la 1 lămâie;
–       2 linguri ulei de masline;
–       1 linguriţe sare Himalaya.
Mod de preparare:
Toate ingredientele se bagă în robot și se mixează până ajung la consistența unui pateu bun de întins pe pâine. Poate fi servit pe feliuțe de ardei kapia, pe felii de gulie sau pe pâine cu maia.
Poftă de cât mai mult verde!